Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijke romige pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaatjes

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Plm. 6 gedroogde tomaten op olie (goed uigelekt) (in kleine stukjes gesneden)
1 sjalotje (gepeld en gesnipperd)
1 teentje knoflook (gepeld en gesnipperd)
plm. 400 gram gemengde paddenstoelen (of kastanjechampignons) (schoongemaakt en in stukken gesneden)
2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten of zonnebloemolie
1 theelepel bloem
1/8 liter droge witte wijn of bouillon (van tablet)
1 theelepel suiker
2 theelepels gedroogde tijm
1 laurierblad (liefst vers)
2 theelepels gedroogde oregano
1 afgestreken eetlepel tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder (geen scherpe !)
peper, zout
200 ml crème fraîche
eventueel paar druppels tabasco


HULPMIDDELEN

Wok

1e foto van internet

2e foto van mezelf (ziet er niet zo goed uit, maar is erg lekker)


Het recept voor deze - echt verrukkelijke - pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaten vond ik op internet. Ik heb het recept enigszins aangepast.
We hebben de saus gegeten met spaghetti, maar is ook heel lekker met penne of tagliatelle.
De saus is vegetarisch maar een vleesliefhebber kan er ook reepjes kipfilet, kalkoenfilet, biefstukreepjes of gehaktballetjes aan toevoegen.

Bereidingswijze

Olie in wok verhitten.
Paddenstoelen hierin op hoog vuur bakken tot al het vocht is verdwenen.
Sjalotsnippers en knoflook even meebakken tot glazig.
Tijm, oregano en laurierblad toevoegen en alles nogmaals goed doorroeren.
Tomatenpuree en stukjes gedroogde tomaten toevoegen en meebakken.
Bloem erdoor roeren.
Afblussen met witte wijn of bouillon.
Op hoog vuur inkoken en dan de crème fraîche erdoor roeren.
Op smaak maken met wat suiker, peper, zout en paar druppels tabasco.

Serveertips

Eet je graag vlees?
Voeg dan wat reepjes (gerookte) kipfilet, reepjes biefstuk, of gehaktballetjes toe aan de saus.
Lekker met alle pastasoorten.

Bron

Internet: Für jeden Tag (iets aangepast)



Leuk recept? Deel het
Reacties (15)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top