Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soep van boschampignons

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

800 g paddenstoelen
300 g bospaddenstoelen
40 g boter
2 uien
2 sjalotten
2 preien (enkel wit deel)
75 cl room
75 cl gevogeltebouillon
Bieslook
Paprikapoeder


Soep van boschampignons

Feestelijke roomsoep voor met de feestdagen


Een heerlijk pittig roomsoepje met de smaak van boschampignons.

Bereidingswijze

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukjes.

Snijd de uien, sjalotten en prei fijn. Fruit aan zonder bruin te laten worden. Kruid af met peper en zout.

Voeg de paddenstoelen toe, alsook de room en de bouillon. Breng het geheel aan de kook.

Laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Mix de soep. Kruid bij.

Bak de bospaddenstoelen aan in wat boter. Schik een hoopje bospaddestoelen in het bord en overgiet met soep.

Werk af met wat verse bieslook en een snuifje paprikapoeder.

Bron

Claudia Allemeersch



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top