Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kokos-yoghurttaart met mango

Door: Smulweb

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


CAKE
olie om in te vetten
200 g amandelmeel
75 g geraspt kokos
1 tl bakpoeder
2 onbespoten limoenen
1 vanillestokje
3 eieren
100 g kokosolie
125 ml vloeibare honing
250 ml Griekse yoghurt,
op kamertemperatuur
GARNERING
200 g Griekse yoghurt
2 el geraspte kokos
1 el vloeibare honing
1 mango
2 el kokoschips


Verder heb je nodig


Springvorm van 22 cm
doorsnee, ingevet
bakpapier


Recept uit 'Het Nieuwe Greote Bakboek Heel Holland Bakt'.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm
met bakpapier en de rand met een strook bakpapier. Vet het
bakpapier licht in.
Meng het amandelmeel met het kokos en het bakpoeder in een kleine
kom. Rasp de groene schil van 1 limoen. Halveer het vanillestokje in de
lengte en schraap met een scherp mes het merg eruit. Splits de eieren
en klop de eiwitten in een brandschone mengkom met de elektrische
mixer stijf. Klop het vanillemerg met de eidooiers, de kokosolie en de honing
licht en luchtig in een grote mengkom. Klop de limoenrasp erdoor.
Spatel eerst het amandelmeelmengsel, dan de yoghurt en ten slotte
heel voorzichtig het eiwit erdoor. Schep het beslag in de springvorm en
bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten
afkoelen in de springvorm op een rooster en vervolgens verder uit de
vorm op een rooster.
Pers de limoenen uit en rasp de groene schil van de andere limoen.
Meng de yoghurt voor de garnering met het geraspte kokos en de
honing. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange, flinterdunne
plakjes. Bestrijk de afgekoelde cake met de kokosyoghurt en verdeel
de mango erover. Besprenkel licht met limoensap en bestrooi met de
limoenrasp en kokoschips

Serveertip

Glutenvrij, geraffineerde suikervrij en koemelkvrij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top