Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Saus
  6. Smeuiige shoarma-gehaktballen in pittige saus

Smeuiige shoarma-gehaktballen in pittige saus

Door: Delarosa

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-12-2015

Ingrediënten 4 personen


Het gehakt:
500 gr rundergehakt
1 ei
1 el harissa
2 el tomatenpuree
1 zakje kruidenmix voor shoarma (Verstegen) of je eigen kruidenmix hiervoor
Paneermeel
50gr boter en scheutje olijfolie

De saus:
2 gesnipperde rode uien
4 gesnipperde teentjes knoflook
1 fijngesneden groen pepertje
1 tl harissa
1 blik tomatenblokjes op sap
1 pijpje kaneel (of 1 goede tl)
1 tl ras el hanout
4 dl runderbouillon
Fijngesneden peterselie of koriander


Verder heb je nodig


Mengkom
Scherp mes
Snijplank
Braadpan


Lekker pittig gekruide smeuïge gehaktballen gaargestoofd in een heerlijke tomatensaus. 
Erg lekker met rijst en boontjes of koud op een broodje..

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het ei, harissa, tomatenpuree, kruidenmix en paneermeel en draai er niet al te grote gehaktballen van. Laat de smaken een uurtje met elkaar vermengen en de ballen wat steviger worden in de koelkast.

Bak de gehaktballen rondom mooi goudbruin in de boter met olie en haal ze uit de pan.
Fruit in het bakvet de uien, knoflook, pepertje en harissa eventjes en voeg de tomatenblokjes met sap toe.
Roer dit goed onder elkaar, voeg het kaneelstokje, ras el hanout en de bouillon toe en breng tegen de kook.
Leg de gehaktballen in de saus en laat deze op rustig vuur in 3 kwartier gaarstoven, af en toe omroeren.
Meng er de peterselie of koriander door en laat nog even meewarmen.

Serveertip

Lekker met couscous of rijst en bimi of boontjes!

Bron

Onze Jiri



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top