Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zoete aardappelburgers

  • Wereld Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

- 1 zoete aardappel
- 1 bosui
- 1 ei
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 eetlepel bloem
- snufje zout en peper
- snufje chilipoeder



Deze heerlijke en iets wat pittige zoete aardappelburgertjes staan binnen no-time op tafel. Je kunt ze serveren als bijgerecht of lekker als hamburger op een broodje met bijvoorbeeld rucola en komkommer. 

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel en rasp hem met grof.

Snijd de bosui in ringen. Meng in een kom/diep bord de geraspte zoete aardappel met het ei, de bosui, paneermeel, bloem, snufje zout en peper en het snufje chilipoeder.

Als het mengsel nog iets te nat is, voeg je wat extra bloem toe. Giet een scheutje olie in een pan en vorm kleine burgertjes in de pan. Bak de burgertjes aan beide ongeveer 2 minuten. Ondertussen kun je de broodjes voorbereiden. Snijd de broodjes doormidden, snijd de komkommer in plakjes. Beleg de broodjes met de zoete aardappelburgers, rucola, komkommer en een lekker sausje.

Bron

Flaireathome



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1328351357
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top