Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijke groene-koolcurry met gestoofde zalm

Door: nelise1

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


300 gram basmatirijst
2 el. kokosolie (te vervangen door olijfolie of roomboter)
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 el garam marsala
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
600 gram grof gesneden groene koolblad
1 blik kokosmelk
500 gram zalmfilet, in grove stukken (Queens)
2 el geroosterde geschaafde amandelen
1 bosje koriander (te vervangen door peterselie)
1 limoen in partjes


Groene koolcurry met zalm

de ingrediƫnten


Curries zijn wel geliefd hier in huis. Maar eentje met zalm en groene kool was een nieuwe combinatie. Omdat ik via smulweb een vispakket van Queens heb ontvangen met o.a. zalmfilet, was dit een goed moment om het uit te testen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een Hapjespan de olie. Bak de uien met de knoflook 3 min. op halfhoog vuur goudbruin. Schep de garam marsala, het paprikapoeder en kerriepoeder erdoor. Voeg de kool toe, schep om en smoor het blad met een flinke scheut water 4 min. zodat het zachter is. Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag en laat nog 5 min. stoven.
Leg de stukken zalm op het gerecht en stoof afgedekt in 5 minuten zachtjes, tot de zalm nog sappig van binnen is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de curry over en bestrooi met de amandelen en de koriander. Serveer er partjes limoen bij.

Serveertip

Etentje? Verdeel de kool met stoofvocht over 4 royale vellen aluminiumfolie of bakpapier. Leg de zalm erop en vouw het pakketje dicht. Laat de zalm in de oven (200 graden) in 10-12 minuten garen.

Bron

Delicious



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nelise1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top