Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde speculaas koeken

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

400 gr bloem
200 ge bruine basterdsuiker (witte als je gewone maakt)
250 gr koude roomboter
2 el speculaas/koekkruiden
200 gr amandelspijs
2 eieren
zout
geraspte schil van 1 citroen
garneeramandelen


HULPMIDDELEN

Ronde uitsteker 8 cm doorsnee
kom
deegroller


Deze koeken maak ik regelmatig gewoon omdat ze lekker zijn en makkelijk te maken en je huis gaat er zooo lekker van ruiken
Wil je gewone gevulde koeken laat dan de speculaas kruiden weg

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een kom en meng de suiker en mespuntje zout erdoor
Dan de boter in stukjes en 3 eetl. koud water
Kneed dit alles met schone handen tot een samenhangende bal (evt. nog 1 a 2 el water erbij)
Verpak de bal in vershoudfolie en leg 1 uur weg op een koele plaats, maar niet in de koelkast!!!!!
Meng het amandelspijs met 1 ei, speculaaskruiden en de schil vd citroen kneed dit goed door en maak 12 gelijke balletjes
Rol helft van het deeg uit met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad of op plasticfolie, zorg dat het deeg niet te dik is
Steek hier 12 rondjes uit en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier doe op elk rondje een balletje spijs en druk deze beetje plat
Rol de andere helft van het deeg uit en steek ook hier 12 rondjes van
Klop het 2de ei los en bestrijk de randen van de delen op de bakplaat ermee en leg er nog een plak deeg op druk deze goed aan evt. met een vork voor leuk effect
Bestrijk de bovenkant met ei en leg in het midden wat amandelen 1 of meer)
In een voorverwarmde oven van 200 gr ongeveer 30 min bakken

Serveertips

Je kunt aan het spijs ook nog een theelepel kaneel toevoegen



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Moonwild
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top