Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1ui
2 knoflookteentjes
1 paprika kleur naar keuze
1 rode peper
250 Gr kabeljauwfilet ( of andere witvis)
Boter
1/2 liter witte wijn ( naar eigen keuze)
1 pak gezeefde tomaten
1 theelepel oregano
1 laurierblaadje
1 dl slankroom
100 Gr gekookte mosselen
100 Gr Noorse garnalen
3 eetlepels gesnipperde peterselie
Peper en zout


HULPMIDDELEN

Grote pan.


Een heerlijke vissoep voor bv op zondag, lekker een stokbroodje met kruidenboter erbij.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en in stukjes snijden. Halveer het pepertje en haal de zaadjes eruit, en snij in kleine stukjes.snij de kabeljauw in blokjes van ca. 3 centimeter en met zout bestrooien.smelt boter in een grote pan en voeg de uien knoflook paprika en rode peper toe,en bak het geheel zachtjes ca. 5 min. Voeg de wijn en pak gezeefde tomaten oregano en laurier toe, en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 15a20 min koken. Verwijder daarna het laurierblaadje. Roer de vis erdoor heen en laat dit nog 5 min zachtjes garen.
Afwerken met de room, peper, zout en peterselie.

Lekker met stokbrood en kruidenboter.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bouw0077
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top