Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Foeyonghai (Paleo)

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 1 grote bloemkool voor de bloemkoolrijst

Voor de omeletten
* 8 eieren
* Scheut kokosmelk
* Klein uitje
* 1 teentje geperste knoflook
Eventueel peper en beetje Keltische zeezout.

Groentemix
250 gram champignons
1 grote prei
2 rode paprika's
1 ui
wortel
(groentes na eigen keuze is mogelijk, wees creatief,
bamboescheuten enz)
500 gram Kipfilet in blokjes

Saus
400 ml niet al te sterke bouillon 1 bouillonblok kip
6 grote tomaten
2 teentjes knoflook
3 eetlepels kokosbloesemsuiker (eventueel palmsuiker) (hou je van zoeter dan kun je er zelf meer bijvoegen,dit op je gevoel en smaak doen of verse ananas stukjes er aan het einde toevoegen heb dit zelf niet gedaan omdat er bij me in het gezin personen zijn die niet zo van warm fruit houden.
2 theelepels Djahé
2 eetlepels arrowroot poeder (gemengd met een beetje water om klontjes te voorkomenis een plantaardig bindmiddel)


HULPMIDDELEN

Bloemkool alvast fijnmalen in Keukenmachine .Dan staat deze klaar als je aan de rijst wil beginnen ,deze gebruik je bij dit gerecht dus als rijst
Vlees en groentes snijden. En roerbakken.

Smakelijk !
Bloemkoolrijst
Alles staat klaar kan aan de slag
Groenten wokken
Heerlijke saus
Schotel opmaken laag voor laag
Dat ziet er lekker uit !
Marleen Florissen BEDANKT

Een heerlijk recept,en zeker de moeite waard als je je bezig houd met Paleo. Kreeg dit recept toegestuurd  en wil Marleen Florissen hiervoor hartelijk  bedanken ook dat ik toestemming kreeg om het hier te plaatsen.
Het is Gezond lekker en zeer zeker de moeite waard om het te proberen kreeg hier thuis hele enthousiaste reacties en daarom wilde ik het met jullie delen.

Bereidingswijze

Doe de eieren, fijn gesneden uitje, scheutje kokosmelk, knoflook en na eigen smaak peper en Keltisch zeezout in een schaal en meng het goed. Verwarm wat kokosolie in een grote Koekenpan. Doe het eiermengsel erbij. Bak het zachtjes tot het gaar word. (het vuur mag niet te warm en niet te koud staan. Doe de deksel op de pan. Als het voldoende gaar is draai je hem om. (schuif hem op een bord, leg de koekenpan er op de kop op en draai het om. Zo blijft hij mooi heel)

Ondertussen kan je de saus maken. Verwarm de bouillon. Breng het aan de kook. Doe de knoflook en de tomaat in stukjes gesneden erin. Laat het zachtjes ongeveer 10 minuten koken. Haal het van het vuur en laat het afkoelen. Daarna met de staafmixer fijnmalen. De kokosbloesemsuiker en Djahé toevoegen.
Als het kookt de met water gemende arrowroot poeder toevoegen en goed met een garde roeren tot het sausje wat dikker word. Als het niet dik genoeg word kun je een eetlepel meer doen.
(eventueel kun je er ook stukjes ananas bij voegen als je hier van houd)

Pak een grote oven schaal. Snij de omelet in vieren. Doe wat groente mix op de bodem twee stukken omelet erop. Wat saus. Daarna weer wat groente mix en twee stukken omelet, laatste beetje groente mix en de rest van de saus. (beetje laagjes idee)

Bak in de wok met kokosolie de fijngemalen bloemkool. Schep het steeds goed om.
Schep het in een schaal als het warm genoeg is en garneer eventueel met kokosschaafsel

Bron

Marleen Florissen



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top