Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brosse chocolade chip koekies

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

100 gram speltmeel
75 gram amandel meel
50 gram kokosbloesemsuiker
1 theelepel baking soda
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
60 gram kokosolie
1/2 theelepel vanille merg
10 gram roomboter
3-4 eetlepels water
70 gram pure chocolade (>70% cacao hoe hoger dit percentage hoe minder het suikergehalte!)


HULPMIDDELEN

Mengkom
vershoudfolie
scherp keukenmes
deegroller
bakpapier


We proberen gezonder te koken en te eten, en daarom ook te letten op het zoveel mogelijk weglaten van ongezonde toevoegingen en geraffineerde suikers. Daarom krijg ik van mijn puber-zonen vaak verzoeken om die ooh zo lekkere maar ongezonde tussendoortjes, zelf wat verantwoorder na te maken.
Na veel lezen, uitproberen en mijn eigen draai er aan geven komen daar leuke en lekkere recepten uit....zoals deze lekkere koekjes!!!

Bereidingswijze

Snijd de chocolade met een scherp mes in kleine blokjes. Leg hiervan 2 eetlepels (ong 10 gram) apart. zoek hiervoor mooie blokjes uit, van dezelfde grootte.(die komen boven op de koekjes)
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur.
Meng het met het meel, de suiker, bakpoeder, baksoda, vanillemerg en de gesneden chocolade (de 60 gram)
kneed met de handen door. Voeg 3 eetlepels water en de in blokjes gesneden roomboter toe en kneed nogmaals door. Het deeg is nog wat kruimelig maar moet wel aan elkaar blijven plakken als je het samenperst. Voeg zonodig nog wat water toe,
Maak er een bal van en leg het in vershoudfolie voor een half uurtje rust in de koelkast.

verwarm de oven voor op 185 gr

Kneed daarna nog even door en rol uit tot 1 cm dikte
steek er rondjes uit...niet te groot aanhouden...ze deinen uit tijdens het bakken ( zelf gebruik ik een ring met een doorsnede van 5,5 cm)

rol het deeg steeds opnieuw uit en maak zo van al het deeg je koekjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. steek de blokjes chocolade (de 10 gr) her en der in de koekjes en bak ze ongeveer 12 -15 minuten in de oven.
Laat ze helemaal afkoelen...dan wordt de chocolade bovenop ook weer hard. (dat is het moeilijkste deel van het recept
Smakelijk!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EndieB
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top