Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ontbijten met gronola

Door: lauraheinen

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 5 personen


-150 gram havervlokken
- 75 gram hazelnoten
- 75 gram amandelen
- 75 gram gepofte quinoa
- 50 gram lijnzaad
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 grote theelepel kaneel


Verder heb je nodig


- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier


Afgelopen zomervakantie ben ik wezen rondreizen in Amerika. Het was de aller gaafste reis die ik ooit in me leven heb gemaakt. San Fransisco, Los Angeles, Las Vegas, wauw wat een geweldige steden!! Mijn eerste ochtend in San Fransisco stond ik bij een breakfastcorner te staren naar de menukaart.. wat moest ik nemen?! Me zusje riep al snel ik neem gronola met yoghurt en vers fruit, dus dat nam ik ook maar. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad, 2 maanden lang heb ik elke ochtend gronola gegeten met yoghurt en vers fruit als ontbijt hihi! Het was zo smaakvol, zacht, gezond en het vulde ontzettend goed, meestal at ik pas weer als we gingen dineren. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1) Gooi de onbewerkte havervlokken, hazelnoten, amandelen, gepofte quinoa allemaal in een bak en probeer deze zo fijn mogelijk te maken.

2) Voeg daarna het lijnzaad, de vloeibare honing, de kokosolie en de grote theelepel kaneel toe en meng dit goed in een grote bak.

3) Vervolgens schep je dit op een met bakpapier bekleden bakplaat en schuif je 'm 20 minuten in de oven op 175 graden. Probeer de gronola in de tussentijd twee of drie keer door te scheppen zodat alles gelijkmatig geroosterd wordt.

4) Als de tijd om is laat je de gronola afkoelen en schep je alles nog eens goed door zodat je geen grote klonten krijgt. De gronola schep ik vervolgens altijd in een grote pot en hierin kan je het maximaal twee weken in bewaren.

5) De gronola is het lekkerst in een grote bak met yoghurt en vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien, (water) meloen en blauwe bessen.

Serveertip

De gronola is het lekkerst in een grote bak met yoghurt en vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien, (water) meloen en blauwe bessen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lauraheinen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top