Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kipsalade met maïs, kidneybonen en avocadodressing

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 blik Bonduelle Maïs à 425 ml, uitgelekt
1 blik Bonduelle Kidneybonen à 425 ml, uitgelekt en afgespoeld
200 gram gerookte kipfilet, in plakjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ bakje kerstomaatjes, in vieren
½ rijpe avocado, in blokjes
½ rijpe avocado
½ rood pepertje (evt. zonder zaad voor een minder pittige versie)
125 ml zure room
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
peper en zout



Heb je nog restjes gekookte of gebakken kip van de vorige dag, dan is dat een prima vervanging voor de gerookte kip.

Bereidingswijze

Het geheim van dit recept zit €m in de eenvoudige basis: bak de ui en knoflook 2 à 3 minuten in de olijfolie. Doe dit vervolgens in een grote kom met de gerookte kipfilet, maïs, kidneybonen, kerstomaatjes en avocado en schep alles goed door elkaar. Maak een dressing door de avocado te pureren met het pepertje, de zure room, wijnazijn en mosterd. Voeg wat peper en zout toe om de smaak te verfijnen. Schenk de dressing over de salade en schep alles nog een keer om.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top