Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oerbrood met warme brie en abrikozen

Door: brood

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


4 sneetjes oerbrood
300 gr brie
80 gr gedroogde abrikozen, geweld
40 gr abrikozenjam
4 theelepels geschaafde amandelen



Lekkere lunch met warme brie.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gedroogde abrikozen in een klein beetje water.
Kook ze dan langzaam beetgaar en vermeng ze met de abrikozenjam.
Laat het geheel afkoelen en bewaar in een afgesloten bak of pot.

Bak het oerbrood in 3 à 4 minuten af in de oven op 180 graden.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een hete droge pan.

Snijd de oerbrood in plakken en beleg met de gesneden brie.
Doe daarop de abrikozenjam en garneer af met amandelschaafsel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top