Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Carrotcakerecept uit Australie

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

CARROT CAKE (works every time!)

Beslag
4 eieren
2 kopjes donkerbruine basterd suiker
1 1/5 kopje olie
½ theelepel vanilla essence
2 kopjes bloem
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel koekkruiden
½ theelepel zout
3 kopjes geraspte wortel licht opgepakt cups
1 kopje gehakte walnoten

Voor de topping
60 gram ongezoute boter
120 gram roomkaas
2 theelepels citroen of sinnasappelrasp van de schil






HULPMIDDELEN

Mixer, bakblik 24 cm, oven (180 graden)


Kennis gemaakt met dit recept bij Dorothy Coleman een nicht van Michel tijdens onze eerste reis naar Australie. Het was heerlijk. 

Bereidingswijze

Klop de eieren, essence en bruine basterd suiker. Voeg daarna de gezeefde meel en bakmeel toe.
Hierna de wortelrasp en noten goed doormengen.
Giet het mengsel in een goed ingevet bakblik.
Bak in een oven op matige temperatuur. ( 180 gragen voor 50 tot 60 minuten) Test met een saté prikker of het baksel gaar is. ( er mag dan geen deeg aan het stokje kleven).

Topping
De volgende ingrediënten mixen
60 g zachte boter
120 g roomkaas
2 theelepels citroenrasp of sinnasappelrasp
3 kopjes poedersuiker.

Serveertips

Zie ook recepten geweldige worteltaart op smulweb.nl. Komt overeen.

Bron

Recept van Dorothy Coleman



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjalieffering
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top