Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Provençaalse ratatouille

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 100 ml olijfolie
* 1 aubergine in grote stukken
* 1 ui gesnipperd
* 4 tenen knoflook geperst
* 1 rode paprika in reepjes
* 1 groene paprika in reepjes
* 1 grote courgette of 2 kleine in blokjes
* 400 gr tomaten, ontveld in grote stukken
* snufje kristalsuiker
* bouquet garni van klein handje peterselie en 1 takje tijm
* handje basilicum


HULPMIDDELEN

Gietijzeren pan


Een heerlijk vegetarisch gerecht

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan op matig vuur. Voeg de aubergine toe en bak deze zacht maar niet bruin. Voeg de ui knoflook en paprika s toe en bak dit alles onder regelmatig roeren 2-3 min. Meng de courgette, tomaten en suiker erdoor. Voeg de bouquet garni toe en plaats de deksel schuin op de pan, laat de groenten ongeveer 2 uur stoven op een laag vuur. Is het gerecht na 2 uur nog erg nat verwijder dan even het deksel en bak de groenten een poosje. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de basilicum en serveer met rijst of pasta

Bron

Okoko



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top