Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rozemarijn aardappeltjes uit de oven

Door: wilmiewillemse

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg roseval aardappelen
- olijfolie
- enkele takjes rozemarijn (evt. tijm)
- 4 t knoflook
- zwarte peper
- zeezout



Niet moeilijk en ook niet echt erg origineel maar desalniettemin heel erg lekker en erg goed overal bij te combineren. Wij kregen deze zelfs in ons agriturismo in Italiƫ voorgeschoteld. Ik maak ze zelf altijd uit de losse pols maar nu heb ik het maar eens een keertje opgeschreven.
Ik heb hier roseval aardappeltjes gebruikt omdat ik die erg lekker vind, maar natuurlijk kun je ook een ander aardappelsoort gebruiken. Tijm is ook een prima vervanger voor rozemarijn en je kunt ze zelfs beide gebruiken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schrob de aardappelen goed schoon en snij ze in hapklare stukjes.
- Giet wat olijfolie in een Ovenschaal en doe daar de aardappelstukjes bovenop.
- Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en verdeel ze over de aardappelen.
- Hak de knoflook fijn en verdeel dat over de aardappelen.
- Bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout.
- Giet er nog wat olijfolie overheen en zet de schaal ongeveer een 45 minuten in de oven op 200 graden tot ze mooi bruin en krokant zijn. Schep ze af en toe een keer doorelkaar zodat ze aan alle kanten goed bruin worden.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top