Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Chocoladeijs

Chocoladeijs

Door: ijsmachine

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-06-1999

Ingrediënten


4 grote eierdooiers, 100 gram fijne tafelsuiker, 2 eetlepels cacao, 4,25 dl melk, 3 dl garderoom.


Verder heb je nodig


IJsmachine, houten lepel, kookpan.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Emmer van de ijsmachine in de vriezer voor zolang de fabrikant aangeeft.

Bereidingswijze

Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel dik en lichtgeel is. Maak een gladde pasta met de cacao en wat melk. Giet de rest van de melk in een pan en breng tegen de kook aan. Giet de hete melk bij de cacaopasta en meng goed. Giet terug in de pan en breng weer tegen de kook aan.
Giet het cacao-melkmengsel al roerend met een houten lepel bij het dooiermengsel en volg het basisrecept voor vanille-roomijs vanaf stap 3 (zie eerder recept). Giet in de emmer en draai het chocolade-roomijs.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ijsmachine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top