Chocoladeijs

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

4 grote eierdooiers, 100 gram fijne tafelsuiker, 2 eetlepels cacao, 4,25 dl melk, 3 dl garderoom.

HULPMIDDELEN

IJsmachine, houten lepel, kookpan.


Voorbereiding

Emmer van de ijsmachine in de vriezer voor zolang de fabrikant aangeeft.

Bereidingswijze

Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel dik en lichtgeel is. Maak een gladde pasta met de cacao en wat melk. Giet de rest van de melk in een pan en breng tegen de kook aan. Giet de hete melk bij de cacaopasta en meng goed. Giet terug in de pan en breng weer tegen de kook aan.
Giet het cacao-melkmengsel al roerend met een houten lepel bij het dooiermengsel en volg het basisrecept voor vanille-roomijs vanaf stap 3 (zie eerder recept). Giet in de emmer en draai het chocolade-roomijs.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies