Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Luchtige Brownie met geroosterde pecannoten

  • Amerikaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

200 gram pure chocolade (gehakt of callets); 250 gram boter (geen margarine); 6 eieren (large); 150 gram tarwebloem; 1 theelepel bakpoeder; 50 gram goede cacaopoeder (geen Cecemel); 100 gram pecannoten; 1 theelepel vanille extract;200 gram kristalsuiker; 200 gram cassade suiker (bruine suiker), 1 eetlepel margarine


HULPMIDDELEN

Bakschaal(20 x 30), antikleefpannetje, spatel, zeef, bakpapier, bain marie,handmixer of keukenrobot,koksmes


Brownies is één van mijn favorieten.  Ik at het voor het eerst in Hard Rock Café Orlando.
Het enige nadeel vond ik dat de meeste brownies nogal "heavy" zijn. Ik zocht dus naar een bereiding dat dezelfde smaak had maar een iets "luchtigere" textuur.  En ik meen dit met volgend recept bereikt te hebben.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180°
meng de 2 soorten suiker met een spatel door een zeef.
neem het antikleefpannetje en rooster de pecannoten. zorg ervoor dat ze niet aanbranden. laat de noten afkoelen en hak ze grof met een koksmes. Laat 10 noten heel.
beboter de vorm met de eetlepel margarine en bekleed de bodem en wanden met bakpapier. zorg ervoor dat de wanden over de bodem gaan. de boter dient hier enkel om het bakpapier te laten "kleven"
Bereiding:
boter (in kleine stukjes) samen met de chocolade stukjes of callets smelten "au Bain Marie".
Laten afkoelen( lauw)
de 6 eieren eerst schuimig kloppen, dan pas de suiker toevoegen en verder opkloppen tot smeuïge massa.
voorzichtig de chocoladecreme toevoegen en rustig onderspatelen.
vanille extract toevoegen en onderspatelen.
spatel dan heel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder onder de compositie. spatel nu de noten eronder en meng voorzichtig tot een mooie egale massa.
doe de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten in het midden van de oven.
laat de brownie eventjes afkoelen. Snij de brownie (lauw) in de vorm in de gewenste partjes.
de partjes pas verwijderen uit de vorm als de brownie volledig is afgekoeld.
garneer de partjes met een pecannoot.

Serveertips

Heel lekker met een bolletje pistache- of vanille-ijs.
leuke toepassing is een grotere bakvorm te nemen zodat de koek ongeveer 2 cm wordt. snij hier "rondjes" uit (met een rond vormpje (5 cm). neem 2 per persoon. vul per persoon een ronde vorm (5cm) met een uitgesneden "rondje", 1 cm pistache ijs of vanille-ijs en weer een "rondje". zet dit in de vriezer tot gebruik. nog lekkerder (en helemaal niet meer zo "gezond" is de vormpjes, nadat ze uit de vormpjes zijn gehaald, te overgoten met wat lauwe vanillesaus.
smakelijk!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bobbie_vc
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top