Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tarte flambée met groene asperges en prosciutto

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 g tarwebloem
1 zakje gedroogde gist
4 el olijfolie
250 g groene asperges
2 uien, in halve ringen
200 ml crème fraîche
200 g prosciutto of andere rauwe ham


HULPMIDDELEN

Bakplaat bekleed met bakpapier

tarte flambée

met groene asperges en prosciutto


Deze knapperige tarte flambée uit het zomernummer van Smult is een ideaal lunchgerecht of een lichte avondmaaltijd. Lekker zomers!

Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

Bereidingswijze

1. Meng bloem, gist en 2 theelepels zout in een
kom. Schenk er 250 ml lauwwarm water en
2 eetlepels olijfolie bij en roer alles tot een
samenhangend deeg.

2. Kneed het deeg op een met olie ingevet werkvlak
tot het deeg soepel en elastisch is. Laat
het deeg in de kom afgedekt met plastic folie
30 minuten rijzen.

3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder
houtachtige uiteinden van asperges en snijd
asperges schuin in stukken van 5 cm. Kook
asperges in pan met ruim water met wat zout
in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet
onder koud water en laat ze uitlekken.

4. Fruit uienringen in een pan met 2 eetlepels
olijfolie in 5-8 minuten zachtjes gaar zonder
te kleuren. Voeg wat zout en versgemalen
peper toe.

5. Rol deeg op met bloem bestoven werkvlak uit
tot dunne, rechthoekige lap van ca. 25 x 40 cm
en leg deeglap op bakplaat.

6. Bestrijk deeg met crème fraîche en verdeel
uienringen, asperges en ham erover.

7. Bak de tarte flambée in het midden van de
oven in 20 minuten knapperig bruin en gaar.
En serveer in punten.

Serveertips

Vervang de rauwe ham voor bijvoorbeeld courgette en je hebt een heerlijke vegetarische variant

Bron

Smult 8



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top