Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Thaise kip met cashewnoten ''gewoon om dat het kan"'

  • Thais Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1-2 gedroogde rode chilipepers (1 met en een zonder zaad) Hoe heet bepaal je zelf.
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels oestersaus
3 eetlepels kippenbouillon -of groentebouillon of water (ik gebruik kippenbouillon
1/2 tot 1 theelepel suiker
4 eetlepels plantaardige olie
80 gram cashewnoten
4 -5 tenen knoflook fijn gehakt
ongeveer 300 gram kipfilet (liefst biologisch) in reepjes gesneden
halve rode paprika in reepjes
halve wortel, diagonaal in plakjes
1 kleine ui, in stukjes van 1 cm.
2 lente-uitjes, in stukjes van 1 cm.
vers gemalen peper
stuk of vier champignons in plakjes of meer naar smaak
wat limoensap.


HULPMIDDELEN

Wok


Dit is een heerlijk gerecht en pittig van smaak, Ik kwam hem toevallig tegen op het internet bij thaiNL. Het smaakt net zo lekker zoals wij hem jaren geleden aten bij restaurant Bangkok in Amsterdam. Het is super eenvoudig klaar te maken, en erg lekker. Heb er zelf nog wat champignons aan toegevoegd.

Bereidingswijze

Verwijder de steeltjes van de chilipepers, en snijd ze wat kleiner. Met zaadjes heter zonder milder.

Meng de vissaus, oestersaus, bouillon en suiker in een kleine kom.

Verhit de olie in een wok op matig vuur en roerbak de cashewnoten in 2 tot 3 minuten lichtbruin , pas op ze verbranden snel. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verhit dezelfde olie of voeg wat toe en roerbak de helft van de kipfilet en de helft van de in stukjes gesneden knoflook gaar. Haal ze uit de wok en herhaal met de rest van de kip en knoflook.

Wok nu de paprika, wortel , ui en champignons en roerbak 1 tot 2 minuten , voeg het vissausmengsel, de cashewnoten, chilipeper en lente-ui en kipreepjes toe, en schep alles goed om. Bestrooi met vers gemalen peper.

Serveertips

Dien op met basmati of pandang rijst , lekker met stukjes verse mango of komkommersalade met verse spaanse peper. besprenkel met wat limoensap.
Deze hap komt bij ons bijna elke week wel op tafel HEERLIJK!!!

Bron

ThaiNL



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje075
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top