Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalm rillettes

  • Vis Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 eetlepels olijfolie
1 klein knoflookteen, gepeld en ik 3-4 stukken gesneden
2-3 takjes verse tijm, meer om te garneren
200g verse zalm, zonder vel of graat, in blokjes gesneden
25g roomboter
100g gerookte zalm
2 eetlepels griekse yoghurt
citroensap, zout en peper naar smaak



Het recept voor de rillettes komt van the Two Fat Ladies, het is gewoonweg voortreffelijk voor een brunch of een lunch. Ik serveer het met plakjes ciabatta of stokbrood en een verse salade van venkel en komkommer. De knapperige en frisse salade brengt het geheel in balans.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pannetje, doe de knoflook en de tijm erbij en laat ze op een zacht vuurtje een paar minuten trekken. Let op dat de knoflook niet verbrand, de bedoeling is dat de olie goed geparfumeerd raakt. Haal de knoflook en de tijm uit de pan (er zullen een paar losse blaadjes achterblijven, dat is geen probleem).

Breng de rauwe zalm op smaak en bak het aan in de geurige olie tot hij net gaar is. Doe hem samen met de olie meteen in de foodprocessor.

In dezelfde pannetje smelt je de roomboter en bak je de gerookte zalm totdat de kleur verandert. Eigenlijk leg je hem dus amper in de pan en hij mag er al uit, het is juist mooi dat er hier en daar niet verwarmde stukjes achterblijven. Ook weer samen met de boter in de foodprocessor doen. Dan de yoghurt toevoegen en heel kort laten draaien, het liefst "pulserend": twee seconden aan en uit, een paar keer herhalen. Het moet een grove, rillette-achtige textuur behouden. Op zich kan het dus ook prima met een vorkje, even omroeren, een beetje hier en daar prakken, klaar.

De rillettes op smaak brengen met citroensap, zout en peper en minstens 2 uur afgedekt laten afkoelen.

Serveertips

Serveren met brood en een frisse salade.

Bron

Www.bonnefooigastronome.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonnefooigastronome
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top