Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vis keuken
  5. Zalm
  6. Zalm rillettes

Zalm rillettes

Door: bonnefooigastronome

  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-06-2015

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels olijfolie
1 klein knoflookteen, gepeld en ik 3-4 stukken gesneden
2-3 takjes verse tijm, meer om te garneren
200g verse zalm, zonder vel of graat, in blokjes gesneden
25g roomboter
100g gerookte zalm
2 eetlepels griekse yoghurt
citroensap, zout en peper naar smaak



Het recept voor de rillettes komt van the Two Fat Ladies, het is gewoonweg voortreffelijk voor een brunch of een lunch. Ik serveer het met plakjes ciabatta of stokbrood en een verse salade van venkel en komkommer. De knapperige en frisse salade brengt het geheel in balans.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pannetje, doe de knoflook en de tijm erbij en laat ze op een zacht vuurtje een paar minuten trekken. Let op dat de knoflook niet verbrand, de bedoeling is dat de olie goed geparfumeerd raakt. Haal de knoflook en de tijm uit de pan (er zullen een paar losse blaadjes achterblijven, dat is geen probleem).

Breng de rauwe zalm op smaak en bak het aan in de geurige olie tot hij net gaar is. Doe hem samen met de olie meteen in de foodprocessor.

In dezelfde pannetje smelt je de roomboter en bak je de gerookte zalm totdat de kleur verandert. Eigenlijk leg je hem dus amper in de pan en hij mag er al uit, het is juist mooi dat er hier en daar niet verwarmde stukjes achterblijven. Ook weer samen met de boter in de foodprocessor doen. Dan de yoghurt toevoegen en heel kort laten draaien, het liefst "pulserend": twee seconden aan en uit, een paar keer herhalen. Het moet een grove, rillette-achtige textuur behouden. Op zich kan het dus ook prima met een vorkje, even omroeren, een beetje hier en daar prakken, klaar.

De rillettes op smaak brengen met citroensap, zout en peper en minstens 2 uur afgedekt laten afkoelen.

Serveertip

Serveren met brood en een frisse salade.

Bron

Www.bonnefooigastronome.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonnefooigastronome
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top