Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5 X tartaar

  • Europees Amuse
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Veel!


HULPMIDDELEN

Sifon
fijne zeef
staafmixxer
blender/foodprocessor
spatel
glaasjes, amuse lepels , cocktail glaasjes,


Tartaar is eigenlijk niks anders dan grof gehakte ingrediënten, en dat is perfect voor mooie amuse glaasjes of lepels.smaak en opmaak is belangrijk , het zijn de entrees van je dinnervan super makkelijk, tot iets lastiger.mijn favorieten uit me eigen koker.

Bereidingswijze

Tartaar van Hollandse garnalen met cocktail kwark en rucola

ingrediënten:

ongepelde garnalen vers, genoeg zodat je een eetlepel per persoon overhoudt na het pellen
3 el volle kwark
1 el ketchup
paar druppels worchester saus
1 1/2 tl cognac
1/2 tl bruine suiker
100 gram rucola

spatel de kwark met de ketchup, cognac , worchester, en bruine suiker tot een lobbige mousse.

leg wat rucola onder in het glaasje, schep er een halve eetlepel garnalen op, mousse , andere halve lepel garnalen, weer beetje mousse, decoreer met blaadje rucola en paar
garnaaltjes.

tartaar van tartaar met soyamayonaise en witlof

4 mooie stevige blaadjes witlof
2 tartaartjes , liefst geen voorgeperst supermarkt spul
3 el mayonaise
1 el zoete soya
zout
peper

trek de tartaartjes met 2 vorken uit elkaar grof , licht zout ( liefst ook grof ) en peper erop.
meng de mayonaise met de soya en meng 3/4 met het vlees.
schep op de witlof, en schep het laatste beetje mayo boven op.

tartaar van krab , meloen en lauwwarm wasabi schuim

ingred:

1 blikje krabvlees
2 eetlepels meloen naar keuze maar geen watermeloen, grof gehakt en op keukenpapier even drogen.

schuim:
225 ml vis fond
175 ml slagroom vet!
75 gr crème fraîche
0.5 gr aardappelzetmeel
0.25 gr wasabi poeder

decoratie:
4 Cherry tomaatjes gehalveerd
4 kleine cocktail glaasjes

voor het schuim:
breng alle ingrediënten zachtjes aan de kook , roer goed, en giet door een fijne zeef in je sifon.
breng 1 patroon aan, schud paar keer heftig en zet in een warm water bad van ong. 50 graden.
snijdt meloen en krab grof, spatel door elkaar ,
schep 3/4 van glas vol, schud de sifon nogmaals heftig, en spuit een mooie kroon op het mengsel , decoreer met enkel een half Cherry tomaatje.


tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème


ingr:

kies je favo slager en haal je lekkerste ossenworst, 200 gram
pot piccalilly
potje kappertjes
1 tl selerie zout
2 el. roomkaas naturel
alleen het vocht uit de pot piccalilly, duw alles door een zeer fijne zeef.
4 amuse lepels

maal 1 el. kappertjes met het selerie zout fijn in een blender.
hak de ossenworst grof, spatel het kappertjes mengsel er doorheen.

meng het vocht van de piccalilly met de roomkaas,

schep wat worst op een amuse lepel, met daarop een ruime tl. roomkaas, decoreer met 2 kappertjes per lepel.


- carpaccio buidel met limoen parmezaan dressing

ingr:

200 gram carpaccio
sap van 1 limoen
1 el. olijfolie
100 gram parmezaan vlokken
100 gram pijnboompitjes
4 lange bieslook sprieten , vers!

houdt 4 grote plakken carpaccio apart, snijdt de rest grof
meng de helft van de pijnboompitjes en de parmezaan samen met het limoensap en de olie fijn in de Keukenmachine.
schep door het grof gehakte carpaccio vlees.
schep een el. op elke plak.
vouw dicht en bindt af met de spriet bieslook, decoreer met de rest van de pitjes en kaas.


Serveertips

Je kan er ook gewoon voorgerechten van maken , verdubbel de ingrediënten dan keer 3 ,
eet smakelijk



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top