Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Pulled Pork met coleslaw en zelfgemaakte barbecuesaus

Pulled Pork met coleslaw en zelfgemaakte barbecuesaus

Door: sippiex

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-05-2015

Ingrediënten 10 personen


1 stuk procureur van 2,5 kilo
200ml cola

Voor de rub
2 el lichte basterdsuiker
Grote snuf gemalen zwarte peper
2 flinke tl grof zeezout
2 tl paprikapoeder
1 tl mosterpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl selderiezout
Flinke snuf kaneel
Flinke snuf gemberpoeder
Flinke snuf nootmuskaat

Vocht om in te koken:
75ml balsamico azijn
300ml cola
70ml whisky
3 el lichte basterdsuiker

3 el olijfolie
80ml zelfgemaakte barbecuesaus

Voor de barbecuesaus
100ml ketchup
100ml water
3 el rietsuiker
2 el Worcestershire saus
1 el azijn
1 el Dijon mosterd
1 tl grof zeezout
drupje tabasco
Flinke snuf knoflookpoeder

Voor de coleslaw:
300g gesneden witte kool
200 g worteltjes, fijngehakt met de keukenmachine
1 kleine ui, heel fijn gesneden
1/2 gele paprika, heel fijn gesneden
1/2 rode paprika, heel fijn gesneden
3 flinke el Turkse yoghurt
3 flinke el mayonaise
3 el olie
2 el azijn
3 el suiker
Gemalen zwarte peper en zout naar smaak



Heerlijk Amerikaans gerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het stuk procureur in een ziplockzakje met 200ml cola. Haal de lucht uit het zakje, sluit goed en leg een nacht in de koelkast.
Maak dan ook de barbecuesaus:
Meng alle ingredienten met een garde in een pannetje op halfhoog vuur. Breng al roerend aan de kook en laat 10 minuten sudderen, af en toe roeren. Doe het vervolgens in een glazen pot, laat afkoelen en laat een nacht onafgedekt in de koelkast staan. Hierna is het klaar voor gebruik.

De volgende dag:
Alle ingredienten voor de rub mengen. Vlees uit het zakje halen en goed rondom insmeren met de rub. Verpakken in plasticfolie en minimaal 30 minuten in de koelkast leggen.
De olie verhitten in een grote braadpan of koekenpan. Het vlees rondom bruin braden, ongeveer 3min per kant.

Vervolgens de ingredienten voor het kookvocht mengen met een garde.
Het vlees in een Slowcooker doen of in een ovenschaal met deksel. Het vocht over het vlees gieten.
Vervolgens in de slowcooker in totaat zo'n 7u laten sudderen, beginnen op high, als het begint te borrelen verder op low. In de (voorverwarmde) oven 7u op 90 graden

Haal het vlees uit de pan, laat een halfuurtje rusten op een snijplank, afgedekt met folie en maakt het vervolgens met 2 vorken helemaal fijn (draadjesstructuur). Al het vocht uit de pan halen, vlees weer in de pan, vocht erdoor naar je smaak om ervoor te zorgen dat het niet droog wordt. Dan de helft van je zelfgemaakte barbecuesaus erdoor scheppen en nog even laten opwarmen.

Coleslaw:
Alle groente door elkaar scheppen, de rest mengen tot een sausje en door de groenten scheppen. Minstens een uur in de koelkast laten staan.

Serveertip

Serveer met witte broodjes, besmeerd met boter en dan even met de beboterde kant grillen in de grillpan. Wat coleslaw en pulled pork op een broodje scheppen.
Extra barbecuesaus erbij serveren.

Bron

Samengesteld uit verschillende recepten op allrecipes.com



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sippiex
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top