Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde puntpaprika's met bloemkool couscous

Door: Lideke1

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1⁄2 bloemkool, in roosjes 2 el kokosolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
3 el peterselie, gehakt
2 lenteui, in ringetjes
1⁄2 tl kaneel
100 ml runderbouillon of water
Handje rozijntjes
Klein handje pompoenpitten, geroosterd
Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak


Verder heb je nodig


Keukenmachine
Hapjespan


Omdat ik minder koolhydraten wil eten probeer ik van alles uit. Zo kwam deze gevulde paprika's tot stand. Dit gerecht valt onder het Paleo dieet.
Een beetje van mezelf en een beetje van Mitchel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gebruik een Keukenmachine om de bloemkool tot €couscous€korrels te vermalen.
Smelt de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en ui.
Voeg bloemkool€couscous€, peterselie, lenteui en kaneel toe en roer door.
Voeg bouillon toe en bak de bloemkool€couscous€ onder voortduren omscheppen in ongeveer 15 minuten gaar.
Breng op smaak met peper en zout, roer de pompoenpitten en rozijntjes erdoor en warm nog even door.
Snij de puntpaprika's in de lengte doormidden en schep de €couscous€ erin.
Zo te eten, of in wat aluminiumfolie mee te nemen.

Serveertip

Wanneer je wat extra couscous maakt van de bloemkool, kun je het ook als hoofdgerecht serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lideke1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top