Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde puntpaprika's met bloemkool couscous

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1⁄2 bloemkool, in roosjes 2 el kokosolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
3 el peterselie, gehakt
2 lenteui, in ringetjes
1⁄2 tl kaneel
100 ml runderbouillon of water
Handje rozijntjes
Klein handje pompoenpitten, geroosterd
Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak


HULPMIDDELEN

Keukenmachine
Hapjespan


Omdat ik minder koolhydraten wil eten probeer ik van alles uit. Zo kwam deze gevulde paprika's tot stand. Dit gerecht valt onder het Paleo dieet.
Een beetje van mezelf en een beetje van Mitchel.

Bereidingswijze

Gebruik een Keukenmachine om de bloemkool tot €couscous€korrels te vermalen.
Smelt de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en ui.
Voeg bloemkool€couscous€, peterselie, lenteui en kaneel toe en roer door.
Voeg bouillon toe en bak de bloemkool€couscous€ onder voortduren omscheppen in ongeveer 15 minuten gaar.
Breng op smaak met peper en zout, roer de pompoenpitten en rozijntjes erdoor en warm nog even door.
Snij de puntpaprika's in de lengte doormidden en schep de €couscous€ erin.
Zo te eten, of in wat aluminiumfolie mee te nemen.

Serveertips

Wanneer je wat extra couscous maakt van de bloemkool, kun je het ook als hoofdgerecht serveren.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lideke1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top