Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kruidige zoete aardappelsoep

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 eetlepel arachideolie
1 zoete aardappel, in blokjes
1 kleine witte ui, gesnipperd
Wit van een kleine prei, in ringetjes

Afgestreken theelepel venkelzaad
3/4 theelepel karwij (misschien iets minder, is vrij sterk van smaak)
Peper

Halve liter groentebouillon (is de soep te dik deze nog aanlengen met wat boullion)

Halve pot witte bonen
150 gram zeeduivel


HULPMIDDELEN

Soeppan, staafmixer


Dit recept heb ik zelf samengesteld met de mindmap zoete aardappel uit het boek smaakvrienden groenten van Angelique Schmeinck. Op gevoel zoals er in het boek wordt aangeraden. En in dit geval bijzonder goed gelukt!

Bereidingswijze

Ui, prei aanfruiten in de olie
Zoete aardappelblokjes erbij
Kruiden erbij
10 minuten stoven
Bouillon erbij
Koken tot aardappel gaar is.(ca. 10 min.)
Bonen erbij en pureren met staafmixer
Zeeduivel in stukjes garen in de soep

Serveertips

Druppel een theelepel pompoenpit olie over de soep in het bord of kom. Geeft nog een extra smaakje en het ziet er profi uit. Is echter niet noodzakelijk. Ook zonder olie is het een heerlijke soep.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Gery10
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top