Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Italiaanse traybake

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 500 gr krieltjes
* 2 teentjes knoflook
* 100 gr zongedroogde tomaten
* 300 gr half-om-half gehakt
* 1 ei
* 3 eetlpls paneermeel
* 2 theelpls Italiaanse kruiden
* 1 courgette
* 2 rode uien
* 250 gr kastanje champignons
* 0,5 bosje oregano
* olijfolie
* 100 gr buffelmozzarella


HULPMIDDELEN

Bakpapier


.

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Halveer de krieltjes en kook in ca. 5 minuten beetgaar
- Pel en snij de knoflook grof
- Snij de zongedroogde tomaten grof
- Kneed in een kom het gehakt met de knoflook, zongedroogde tomaten, ei, paneermeel en de Italiaanse kruiden
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper
- Vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal
- Snij de courgette in grove stukken
- Pel en snij de ui in parten
- Halveer de champignons
- Ris de oregano
- Verdeel de krieltjes, gehaktballetjes, courgette, uien,, champignons en oregnao over een met bakpapier beklede bakplaat
- Verbrokkel de mozzarella er over en breng op smaak met zout en peper
- Besprenkel met olie en bak in ca 20 minuten goudbruin en gaar

Bron

Rudolph



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top