Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Asperge mini quiches met rauwe ham

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Voor het hartige taart deeg:

150 gram bloem
75 gram boter
60 ml. koud water
Snufje zeezout

Voor de vulling:

200 gram geschilde en in stukjes gesneden verse witte asperges
75 gram rauwe ham (Coburger, Schwarzwalder schinken, Serranoham)
1 bosuitje
50 ml. Blueband finesse kookroom
2 eieren
1 zakje aspergesaus
fijngeknipte bieslook


HULPMIDDELEN

Muffinvorm 12 malletjes met antiaanbaklaag
RVS uitsteekring 9 CM
Deegroller


Dit is toch wel zo'n geweldig leuk recept en snel en makkelijk te maken. Maak het deeg een uurtje van tevoren. Deze baby quiches zijn super lekker, zien er leuk uit en is een echte lente tractatie. Erg leuk als voorgerechtje, lunch of brunch, borrelhapje of op feestjes- en buffetten. Zo leer je kinderen wel makkelijk witte asperges lekker te vinden.

Bereidingswijze

Doe de bloem, in blokjes geneden boter en zout in een mengkom doen en met mixer of Keukenmachine met platte menghaak door elkaar mengen tot de boter in de bloem is opgenomen. Koud water in één keer erdoor mengen waardoor het een deegbal wordt. Laat de deegbal ca. 1 uur in plasticfolie rusten in de koelkast. Bloem het werkblad in, en rol de deegbal uit tot een dunne lap. Steek rondjes uit deze deeglap voor een muffinvorm.

De in stukjes gesneden asperges 5 minuten blancheren in kokend water, afspoelen met koud water en uit laten lekken. De rauwe ham in reepjes en bosuitjes in ringetjes snijden en door de afgekoelde asperges mengen. Verdeel het aspergemengsel gelijkmatig over de 12 muffinbakjes. Meng voor de saus de kookroom, eieren, zakje aspergesaus en fijngeknipte bieslook door elkaar. Vul met een lepel de muffinbakjes af met de saus tot net onder rand van het deeg. Kleine quiches ca. 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Serveertips

Deeg voor hartige taart kun je ook vervangen door een rol bladerdeeg en daar rondjes uitsteken.

Bron

Ik heb het van een vriendin, maar heb streekgerechten veranderd.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top