Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bonbons van gemarineerde ossenhaas, met aardappelsalade, parmezaan, notensla en balsamico-vinaigrette

Door: gerbendehamer

  • Frans Amuse
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor de vinaigrette:
150 ml balsamico azijn (20 jaar oud|)
150 ml rode port
50 ml rode wijn
50 gr sjalot, gesnippert
350 ml druivenpit olie
100 ml olijfolie

Voor de aardappelsalade:
3 grote aardappels, ongeschild (Nicola of Raga)
paar takjes tijm
1 tl kummel
100 gr mager gerookt spek, uitgebakken
1/4 bosje bieslook
crème fraîche
mayonaise
citroenazijn
mosterd
room

Voor de bonbons:
300 gr ossenhaas, in zeer dunne plakken gesneden

Voor het garneren:
16 plakken pancetta, krokant gebakken
notensla
Parmezaanse kaas
pijnboompitten


Verder heb je nodig


Plastic folie
Kleine ijsbolletjestang


Dit culinaire gerecht van de top kok Erik van Loo is makkelijk voor te bereiden, de ingredienten zijn redelijk goed verkrijgbaar en het is lekker (staat in het kookboek ;-p)! Het kan als amuse gebruikt worden waarbij je per persoon 1 stuks serveert of als hoofdgerecht waarbij je p.p. 4 stuks serveert.
Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar ik ben mijn kookboeken aan het opruimen (enkele recepten digitaliseren) en deze wil ik altijd nog een keer maken omdat hij er zo lekker uit ziet, als iemand hem gemaakt heeft ben ik dan ook zeer benieuwd naar het resultaat.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook voor de vinaigrette de rode wijn en de sjalot in tot het stroperig wordt en zeef
2. Voeg de balsamico toe en roer goed door
3. Voeg de olijfolie, de druivenpitolie en peper en zout toe
4. Laat afkoelen

5. Kook voor de aardappelsalade de aardappels in de schil, in zout water met tijm en kummel
6. Pel de aardappels als ze gaar zijn
7. Snijd in blokjes (Brunoise)
8. Meng de aardappelblokjes met de azijn, met fijngesneden uitgebakken spek, mosterd, crème fraîche en de mayonaise
9. Laat afkoelen en breng op smaak
10. Voeg eventueel wat room toe.
11. Voeg de bieslook toe

12. Maak per persoon 4 bonbons
13. Neem een stuk plasticfolie en leg hierop de zeer dun gesneden ossenhaas
14. Bestrijk de ossenhaas met de vinaigrette en bestrooi met peper en zout
15. Maak met een kleine ijslepel een bolletje salade, leg op het vlees en vouw vervolgens de ossenhaas om het bolletje
16. Breng de vier punten van het plastic bij elkaar en draai rond, zodat er een bolletje ontstaat
17. Leg de bolletjes ca. 10 minuten in de koeling.
18. Pak ze uit en leg ze op een bord
19. Garneer met pancetta, notensla, pijnboompitten en parmezaan
20. Druppel wat vinaigrette op het bord

Serveertip

Wijntip: Blanc des Rosis, Friuli, Italië 2006.

Bron

Topkoks voor thuiskoks 2, recept van Erik Van Loo



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerbendehamer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top