Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Zalm
  6. Quiche met witte asperges en gerookte zalm

Quiche met witte asperges en gerookte zalm

Door: wilmiewillemse

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-04-2015

Heerlijk deze tijd van het jaar wanneer de asperges weer volop verkrijgbaar zijn. Ik heb het geluk midden in de streek te zitten waar ze volop verkrijgbaar en ook nog eens een keer betaalbaar zijn.
De tijd dat ze verkrijgbaar zijn is toch al zo kort, niet gek dus dat we ze meerdere keren per week eten. Vele recepten hebben bij mij al op tafel gestaan en een van de toppers is toch wel de asperge taart.
Normaal maak ik deze altijd met gekookte ham maar door omstandigheden was ik deze keer niet in de gelegenheid om zelf boodschappen te doen en dus was ik afhankelijk van wat ik nog in de koelkast had liggen. Gerookte zalm vond ik een goed alternatief en de crème fraiche was een goede vervanger voor de room die ik normaal gebruik.
Het bleek een succes en naast de Aspergetaart-met-het-witte-goud die ik normaal maak zal deze quiche met witte asperges en gerookte zalm nog wel vaker op tafel komen.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


- 1 kg witte asperges (1 ½ kg mag ook gerust)
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gr geraspte oude kaas
- 200 gr crème fraiche
- 4 eieren
- 1 rol deeg voor hartige taart (Jumbo)
- peper en zout
- bieslook om mee te garneren



Bereidingswijze

- Asperges schillen, in stukjes snijden en ongeveer 10 minuten koken in een beetje water met zout.
- Afgieten en goed laten uitlekken, zet er desnoods iets zwaars op zodat het vocht eruit geperst wordt
- Bakvorm invetten,
- Bakvorm bekleden met het deeg,
- De uitgelekte aspergestukjes erop en peper en zout eroverheen,
- De gerookte zalm erop en de geraspte kaas erover,
- Klop de eieren met de crème fraiche en giet dit mengsel eroverheen,
- Deeg terug vouwen,
- 45 min. in een voorverwarmde oven op 225 graden.
- Garneren met bieslook.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Serveren met een lekker flesje Aspergewijn (Pinot Blanc)



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top