Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appelkaneelcake (gezond)

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 200 gr. kokosolie (gesmolten)
- 150 gr. havermeel
- 50 gr. amandelmeel
- 100 gr. ongezwavelde abrikozen
- 4 eieren
- 3 hele appels
- 3 teelepels kaneel
- Zout (snufje)
- Zoete (ongezwavelde) abrikoos (eventueel)


HULPMIDDELEN

Kom, appelschilmesje, mixer, cakevorm, oven.


Wilt u een gezonde cake bakken zonder boter, tarwebloem en suiker?U hoeft alleen maar deze drie ingrediënten te vervangen door kokosolie, havermeel, amandelmeel en appelmoes en voilá, een gezonde cake die nog lekker is ook!

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2: Doe de ongezwavelde abrikozen in een kom en giet hier kokend water overheen. Laat zo even een tijdje staan.

Stap 3: Schil de appels en snij 1 appel in kleine blokjes en de 2 andere in grove stukken. Doe de grove stukken in een pannetje met een klein laagje water en zet op het vuur. Breng het aan de kook en zet het vuur vervolgens zacht totdat de appels moes zijn geworden.

Stap 4: Doe de havermeel, amandelmeel, kokosolie en appelmoes in een kom en meng deze ingrediënten met de Mixer tot een gladde massa.

Stap 5: Scheid hierna de eiwitten van de eigelen en klop de eiwitten tot een luchtige schuimende massa. Meng dit ook bij het cakebeslag samen met de eigelen.

Stap 6: Als de ongezwavelde abrikozen ondertussen zacht geworden zijn, snij je deze in kleine stukjes en doe je dit samen met de kleine blokjes appel ook bij het cakebeslag.

Stap 7: Meng als laatst 3 theelepels kaneel en het snufje zout bij het beslag en doe het geheel in een ingevette (met kokosolie) cakevorm.

Stap 8: Bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven. Om te kijken of de cake gaar is prik je met een sateprikker in het dikste gedeelte van de cake. Als er geen deeg aan de prikker zit, is de cake klaar.
Eet smakelijk!

Bron

Http://sportsnuts.nl/gezonde-appel-kaneel-cake/



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WBlanker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top