Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gezonde chocolade muesli met superfood

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

De mueslireep (gezond):
- 90 gr. muesligranen
- 2 eetlepel pindakaas
- 35 gr. lijnzaad
- 1 banaan
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 el raw cacaonibs
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 2 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepel kokosrasp
- Handje rozijnen
- Verschillende ongebrande noten naar keuze (2 handjes vol)

Chocolade laag (gezond):
- 40 gr. rauwe cacaopoeder
- 2 eletlepel kokosolie



Suikervrije mueslireep met zelfgemaakte chocolade op basis van rauwe cacaopoeder en heerlijke en gezonde superfoods als gebroken lijnzaad, chiazaad, rozijnen en een ongebrande gemengde notenmix!

Deze gezonde mueslireep met chocolade is ideal als opkikkertje voor een intensieve training of tijdens een lange training buiten. De rauwe chocolade in combinatie met de gezonde superfoodbessen geven een gezonde en vitale boost!

Bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2. Prak de banaan met een vork of gebruik een staafmixer. Smelt de 2 eetlepels kokosolie even in een pannetje en doe dit bij de banaan in een kom.

Stap 3. Breek de noten en voeg deze samen met de andere ingrediƫnten bij de banaan en kokosolie. Meng en kneed dit goed zodat het een plakkerig geheel wordt.

Stap 4. Vouw een stuk bakpapier in de cakevorm en doe hier het plakkerige mengsel in. Verspreid het mengsel geleidelijk en druk het aan met de bolle kant van een lepel.

Stap 5. Zet de cakevorm 25 minuten in de oven.

Stap 6. Om de chocolade topping te maken heb je niet veel tijd nodig, dus doe dit bijvoorbeeld wanneer de repen nog 5 minuten in de oven moeten staan. Smelt eerst de 2 eetlepels kokosolie in een pannetje, op laag(!) vuur. Zodra de olie vloeibaar is, voeg je er de rauwe cacaopoeder erbij. Meng dit goed met een garde tot een glad geheel. Zorg dat het mengsel niet gaat koken!

Stap 7. Haal de cakevorm uit de oven en laat deze even 5 minuten afkoelen. Als je klaar bent met het chocolademengsel, kun je de warmtebron uitzetten maar het pannetje erop laten, zodat het mengsel goed vloeibaar blijft.

Stap 8. Na 5 minuten haal je de grote reep uit de vorm en leg je deze op een snijplankje o.i.d. (dat in de vriezer kan). Het bakpapier laat je onder de grote reep liggen terwijl je deze grote reep in kleinere repen snijdt.

Stap 9. Laat de repen op het bakpapier liggen en giet het chocolademengsel er met een eetlepel voorzichtig overheen.

Stap 10. Doe de repen een uur in de vriezer zodat de chocolade hard wordt. Daarna kun je ze in een bakje bewaren in de koelkast. Even op temperatuur laten komen voordat je ze op eet.

Serveertips

Gebruik een cakevorm van ongeveer 30cm om de repen in te bakken.

Bron

Http://sportsnuts.nl/chocolade-mueslirepen-zonder-suiker/



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WBlanker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top