Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Granola, de cruesli die elke dag mag!

Door: Hania28

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


200 gram havermout/quinoavlokken/boekweitvlokken ( laatste 2 indien glutenvrij is gewenst)
100 gram pecan noten
50 gram amandelen met vlies of zonder vlies of allebei
50 gram gebroken lijnzaad
120 gram rauwe pompoenpitten
120 gram zonnebloempitten gepeld
100 gram rozijnen naar keuze of moerbeibesjes
3 eetlepels kokosolie
3 theelepels kaneel
Optioneel voor een wat zoetere granola: 2 eetlepels honing/agavesiroop/rijstmoutstroop


Verder heb je nodig


Bakpapier + ovenschaal

Granola

Granola de gezonde vervanger van ongezonde muesli en cruesli uit de kant-en-klare pakken uit de supermarkt! Deze granola creatie is echt super lekker en maakt het ontbijt een feestje voor iedereen die houdt van een lekker ont'bite'

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175gr.

Maal de amandelen en pecans fijn in de Keukenmachine of met een vijzel. Maal het niet te fijn een beetje bite is wel lekker!

Doe dan alle overige ingrediƫnten (behalve de rozijntjes en de kaneel) in een grote kom/bak en mix alles goed door elkaar.

Smelt nu de kokosolie met de kaneel samen en voeg de natuurlijke zoetmaker toe
Wanneer dit goed is samengesmolten meng je de kokosolie en kaneel goed door de droge ingrediƫnten heen.
Schep het granola mengsel in je ovenschaal of op de bakplaat (met bakpapier, niet vergeten!)
Bak de granola in de oven voor ongeveer 40 minuten.
Roer af en toe de granola door zodat alle granola ingredienten gelijk geroosterd worden en niet verbranden.
Na 40 minuten de granola eerst goed laten afkoelen. Voeg als laatste de rozijntjes of moerbeibessen toe.

Serveertip

Als je de granola serveert voeg er dan een handje blauwe bessen of wat verse frambozen aan toe. het verse fruit in combinatie met de krokante granola is echt verrukkelijk!

Bron

Http://sportsnuts.nl/granola-de-gezonde-cruesli-variant/



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hania28
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top