Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittig gekruide wortel-tomatensoep met sherry, basilicumpesto en room

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 flinke ui
300 gram worteltjes of winterpeen
2 eetlepels zonnebloemolie
zout
1 eetlepel paprikapoeder (edelsüsz)
1/2 theelepel cayennepeper of meer naar maak
1 flinke eetlepel tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten (400 ml)
1/2 liter groentebouillon (van tablet)
1 eetlepel vloeibare honing of suiker
2 eetlepels droge sherry (eventueel vieux) of gewoon weglaten
basilicumpesto (liefst zelfgemaakte of de vere uit het koelvak)
creme fraiche


HULPMIDDELEN

Pan
staafmixer

Pittig zoete wortel-tomatensoep met sherry, room en pesto

Een heerlijke soep met een bijzondere smaak ! Super lekker!


Deze heerlijke soep heb ik gemaakt toen we met Pasen een logée hadden. We hebben er met zijn drietjes van gesmuld. Het zoete van de wortel is een goed tegenwicht voor de wat zurige smaak van de tomaten.
Daarbij het pittige van de cayennepeper, de lichte sherrysmaak en als finishing touch het dotje room met de basilicumpesto. Echt een aanrader !!!

Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen.
Wortelen schillen en in stukjes snijden.
Olie in een grote pan verhitten.
Uisnippers glazig bakken.
Wortel kort meebakken.
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (gaat de zure smaak enigszins weg)
Blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten + paprikapoeder toevoegen.
Groentebouillon erbij.
Alles aan de kook brengen en plm. 30 minuten zachtjes laten koken.
Soep pureren met de staafmixer.
Mocht de soep te dik zijn dan nog wat water of bouillon toevoegen.
Soep op smaak maken met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en honing.

Opdienen in koppen of diep bord.
Garneren met een lepel creme fraiche en basilicumpesto.

Serveertips

Heerlijk voorgerecht bij een dineetje.
In plaats vn sherry kun je cognac, vieux of een scheutje jenever nemen.
Maar zonder alcoholische drank is de soep ook lekker!

Wat geraspte Parmezaanse kaas erop smaakt ook heel goed.

Bron

Iets aangepast recept uit Kochen&Genieszen 4/2015



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top