Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Snelle lente quiche met zalm en asperges

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

250 gr bladerdeeg op rol (bijvoorbeeld van Tante Fanny)
80 gr gerookte zalm, in stukjes
250 gr gekookte groene of witte asperges, gehalveerd
1 tl gehakte kappertjes
1 el gehakte dille
2 eieren, losgeklopt
100 ml kookroom
vers gemalen zwarte peper
klein snufje zeezout


HULPMIDDELEN

RVS schaal, kleine quichevorm


Dit is een simpele, klassieke en oh zo lekkere lente quiche die in no time klaar is. Het aspergeseizoen is weer begonnen dus dat wordt weer smullen! Deze snelle quiche is snel te maken en zo klaar. De smaken passen precies bij elkaar. Gezond, makkelijk voor door de weekse dagen en super lekker.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een pasteivorm of quichevorm (ø 18 cm) met het deeg en bak hem 10 min. blind, en dan nog eens 5 min. zonder de vulling. Verlaag de oventemperatuur naar 170 ºC. Verdeel de zalm, asperges, kappertjes en dille over de deegbodem. Roer de eieren, room en wat zout en zwarte peper door elkaar. Schenk dit erover en bak de quiche 20 min., tot de vulling is gestold.

Serveertips

Serveer met een lekkere, kleine, groene, knapperige salade.

Bron

Jamie Oliver (iets aangepast)



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top