Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bacon ei muffin

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

6 eieren
8 plakjes bacon of ontbijtspek
Peper en zout
2 bosuitjes
Boter om in te vetten.
50 gr geraspte kaas


HULPMIDDELEN

Muffinbakblik


Leuke hartige muffins van bacon en ei; lekker voor met de paasbrunch of ontbijt

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vormpjes een beetje in met boter (de bacon is ook al vet). Leg de plakjes bacon/spek in de muffinvormpjes. Leg eventueel nog een extra stukje op de bodem zodat het ei er niet zo snel door heen loopt. Hak de bosuitjes in dunne ringetjes. Klop de eieren met wat peper en zout los en roer de geraspte kaas en bosui er door heen. Schenk het eiermengsel in de baconvormpjes tot net onder de rand. Zet het bakblik ongeveer 15 minuten in de oven totdat de eieren helemaal gestold zijn. Je kunt dit met een sateprikker controleren. Leuk hapje om te serveren met ontbijt of brunch.

Bron

Lekkererecepten.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hildameisters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top