Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Malse gevulde Italiaanse varkenshaas van Jamie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 flink bosje basilicum, steeltjes gehakt, blaadjes heel
70 g parmezaan, geraspt
50 g pijnboompitten, geroosterd
140 g zongedroogde tomaten
olijfolie
1 varkenshaas van 500 gr
10 plakjes parmaham
vers gemalen zwarte peper


HULPMIDDELEN

Braadslede, plank, cocktailprikkers


Een lekker gevuld varkenshaasje is een smaaksensatie, maar dit is een feestje in de mond. Paastip voor een lekker begin van de lente.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Mix in een Keukenmachine de basilicumsteeltjes, parmezaan, pijnboompitten en tomaten met 3 el olie en zwarte peper. Maak een insnede van een derde over de lengte van de varkenshaas en leg hem open. Sla de varkenshaas met een deegroller platter tussen 2 vellen vershoudfolie. Leg de plakjes ham op een houten plank, elkaar iets overlappend, en leg het vlees erop, zonder de vershoudfolie. Rangschik de basilicumblaadjes over het midden van het vlees en verdeel daarover het mengsel uit de keukenmachine. Rol het vlees op met de vulling erin; de buitenkant is bedekt met ham. Zet vast met cocktailprikkers. Leg de rol in een braadslee, besprenkel met olie en bestrooi met zwarte peper. Zout is niet nodig want parmaham en de kaas zijn zout genoeg. Bak de varkenshaas circa 30 minuten in de oven. Hij is gaar wanneer een vleespen die je erin steekt er heet weer uitkomt.

Serveertips

Lekker met gebakken kriel, gewokte broccoli, baby spinazie, asperges of andere groente.

Bron

Jamie Oliver



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top