Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zelfgemaakte cruesli. Lekker en gezond!

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

100 gram Spelt vlokken
100 gram Quinoa vlokken
50 gram Kokosvlokken
150 gram Gemengde noten; amandelen, hazelnoten, pecannoten, paranoten. Grof gehakt
20 gram Sesamzaad
50 gram Zadenmix; zonnebloem, pompoen en pijnboompitten
1 tl Kaneel
3 el Agavesiroop
2 el Gembersiroop
4 el Kokosolie
Optioneel (achteraf toevoegen:
100 gram Gojibessen
2 el Gepeld hennepzaad
2 el Chiazaad




HULPMIDDELEN

Bakplaat
Bakpapier

Zelfgemaakte cruesli

Omdat in kant en klare cruesli zoveel suiker zit ben ik het eens zelf gaan maken. Ik heb verschillende recepten geprobeerd en heb uiteindelijk dit recept aangepast naar mijn eigen smaak. Veel gezonder als kant en klaar omdat het gemaakt wordt van pure producten en zonder toegevoegde suiker.
Heerlijk met yoghurt of kwark en eventueel vers fruit.
Natuurlijk kun je dit recept ook weer aan je eigen smaak aanpassen door bijvoorbeeld gedroogde vruchten toe te voegen.
Als je alle ingredienten de eerste keer aan moet schaffen kan het wel wat prijzig zijn maar je kunt er meerdere keren een volle pot van maken. Als je het bewaard in een afgesloten blik of pot dan blijft het makkelijk een paar weken goed.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Meng alle vlokken, noten en zaden en de kaneel door elkaar en spreid ze uit over de bakplaat. Doe de kokosolie in een schaaltje en verwarm het heel even in de magnetron zodat het vloeibaar wordt. Roer de siropen er doorheen.
Sprenkel het olie/ siroop mengsel over het droge mengsel, meng het goed door elkaar en spreid het goed uit over de bakplaat.
Zet 20 minuten in de oven en roer het tussendoor af en toe om.
Hou vooral op het laatst goed in de gaten of het niet te donker wordt. De baktijd kan afhankelijk van de oven iets langer of juist iets korter zijn.
Laat het op de bakplaat helemaal afkoelen. Hierna kun je de Gojibessen en zaden of andere toevoegingen naar smaak erdoor doen.

Serveertips

-Voeg eens wat stukjes appel toe en rooster die ook mee met het mengsel in de oven.
-Ik heb de gembersiroop ook een keer vervangen door biologische appelsiroop (100% appel) Dat was ook heerlijk!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyz666
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top