Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Banaan met Afrikaanse kerriesaus

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gram basmati rijst
4 bananen
300 gram doperwten
125 ml crème fraîche
150 ml melk
100 gram ongezouten pinda's
1 eetlepel geschaafde amandelen
50 gram rozijnen
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper
Kruiden
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels kerrie
sap van een halve limoen
1 eetlepel suiker
2 laurierbladeren



De Afrikaanse keuken is de keuken van het Afrikaanse continent, vaak wordt hierbij ook de keuken van het Midden-Oosten gerekend.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

Bak gedurende 5 minuten de doperwtjes gaar in een klein koekenpan

Verwijder de zaadlijst uit de chilipeper
Hak de knoflook en chilipeper fijn en fruit deze in een kookpan

Voeg de kurkuma, rozijnen, kerrie en suiker toe en roer 1 minuut
Voeg de melk, laurierbladeren, sap van de limoen en crème fraîche toe
Meng alles goed en breng het geheel aan de kook


Snij de bananen in schijfjes van 0,5 cm dik
Voeg deze samen met de pinda's en amandelschilfers toe aan de kerriesaus

Serveertips

Serveer het geheel warm samen met de rijst en doperwtjes

Bron

Met dank aan wessalicious.com door Wesley Fabry



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top