Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Siciliaanse kip

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 75 ml kippenbouillon
- 75 ml droge witte wijn
- 5 gr gedroogde paddestoelen
- olijfolie
- 6 teentjes knoflook, gehakt
- 1 grote kip
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blik gepelde tomaten
- 75 gram zwarte olijven
- 30 gram zongedroogde tomaten
- 6 ansjovisfilets, gehakt
- 2 eetl kappertjes
- 1 eetl rode wijnazijn
- 2 blaadjes laurier
- 2 eetl gedroogde oregano
- zout, zwarte peper
- 4 takjes platte peterselie


HULPMIDDELEN

- pan


De intensieve smaken van de gedroogde paddenstoelen, de ansjovis en de zongedroogde tomaten geven dit robuuste gerecht een zuid-Italiaans karakter. Een deel van de knoflook gaat er pas op het laatst bij en zorgt voor extra pit. 

Liever in een kort maar krachtig filmpje uitgelegd krijgen?
https://www.youtube.com/watch?v=bbTm0PBUdZM 

Groetjes,
Claire
 

Bereidingswijze

Doe de bouillon, witte wijn en gedroogde paddenstoelen in een pannetje. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Laat het dan afkoelen. Hak de kip aan stukken. Bestrooi ze met zout en peper, braad de stukken snel bruin in de olijfolie, leg op een schaal en zet weg. Doe 4 van de 6 tenen knoflook in de pan met de ui en bak tot de ui glazig is, 5 minuten. Doe de kip erbij, voeg de tomaten, olijven, zongedroogde tomaten, ansjovis, kappertjes, wijnazijn, laurierblad, oregano en paddenstoelen met hun vocht toe. Zout en zwarte peper naar smaak. Roer alles goed door en laat zachtjes sudderen, met een deksel op de pan, tot de kip goed gaar is. Zeker 60 min, of tot de kip gaar is. Je kunt de pan ook in de oven zetten, 160 graden. Als de kip gaar is en de saus wat ingedikt, neem je de stukken uit de pan en legt ze op een schaal. Doe de resterende knoflook en de helft van de peterselie bij de saus en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Lepel de saus over de kip, of serveer apart in een kom, strooi de laatste peterselie over de kip. Geef er pappardelle bij of een andere, beetje grove, pasta en een grote groene salade. Eet smakelijk!



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MarieClaire_WieKookt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top