Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde portobello

Door: plnt

  • Internationaal Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 portobello's
2 bekertjes creme fraiche
1 pakje spekjes
1 rode ui
1 rode paprika
1 zakje geraspte kaas
2 teentjes knoflook


Verder heb je nodig


Koekepan
Heteluchtoven
Knoflookpers


Gerecht is ontstaan uit liefde voor paddestoelen. Door het vaker te maken vind je vanzelf de smaak die het beste bij je past.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden
Pers de knoflook en snij de ui en paprika fijn en fruit deze kort aan.
Bak de spekjes uit
Verwijder de steel en de lamellen (zwarte gedeelte) )uit de portobello
Vul de portobello met een mengsel van paprika, ui, spekjes en creme fraiche
Bedek het geheel met een laagje geraspte kaas.
Stop de portobello's voor 15-20 minuten in de oven

Serveertip

Varieren met andere groente en toevoegingen aan de creme fraiche is een aanrader. Denk hierbij aan wat chilisaus voor extra pit of meer groente voor een geheel vegetarisch gerecht.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van plnt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top