Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hongaarse goulash uit de crockpot

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

750 gram magere runderlappen
200 gram bloem
½ theelepel cayennepeper
2 theelepels paprikapoeder
2 groene paprika's, in blokjes
2 rode paprika's, in blokjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
300 gram sperzieboontjes, gehalveerd
1 laurierblaadje
1 blikje tomatenpuree à 140 gram
1250 ml runderbouillon (van twee tabletten)


HULPMIDDELEN

Crockpot of slowcooker


Als klein meisje was ik al dol op deze goulash.
Het is een recept van mijn oma dat we vaak aten bij ons thuis.
Er werd bij ons vaak goulash gegeten als er familie op visite kwam. Wij wonen in het oosten van het land, maar de rest van mijn familie woont in het westen. Als ze op visite kwamen bleven ze vaak een hapje eten voor ze terugreden.
Deze goulash doet me nog altijd denken aan verjaardagen van vroeger!

Toen ik nog geen Slowcooker had, maakte ik deze goulash in een grote braadpan. Je moet dan een soort ragout maken van de bloem en de bouillon en hier het vlees in laten gaar laten pruttelen. Helaas is het maken van ragout niet een van mijn talenten. Ik kreeg dan ook regelmatig goulash met klonten, en dat is echt niet lekker!
Daarnaast moet je erg oppassen dat de goulash niet aanbrandt.
Met de crockpot hoef ik me hier gelukkig niet meer druk om te maken.
Ik mik gewoon alle ingrediënten in de crockpot, deksel erop en de pan doet zelf de rest! Ideaal!
Dit recept is voor een flinke pan goulash, genoeg voor zo'n 8 personen. Wij eten er altijd twee dagen van, maar je kunt hem ook heel goed invriezen om er later nog een keer van te eten.

Kijk  voor meer heerlijke recepten, reviews, informatieve artikelen en meer op http://www.lovemyfood.nl

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm
Kruid het vlees met peper en zout, de cayennepeper en 1 theelepel paprikapoeder
Verhit een beetje boter in een hapjes- of Braadpan en bak hierin het vlees even aan
Doe het vlees in de crockpot en strooi de bloem erover
Voeg nu de paprika, ui, knoflook, boontjes, laurierblaadje, tomatenpuree, de rest van de paprikapoeder (1 theelepel) en de bouillon toe en roer het geheel even door
Laat de goulash 6 uur op de hoge stand pruttelen, of tot het vlees zacht is

Serveertips

Deze goulash is heerlijk met rijst



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LoveMyFood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top