Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mac and cheese - Macaroni met kipreepjes kaas champignons a la Petra

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

350 gram macaroni (elleboogjes) andere korte pasta kan ook
zout
350 gram gerookte kipfilet in smalle reepjes
20 gram boter
2 flinke uien, gepeld en gesnipperd
1 flinke eetlepel bloem
1/4 ltr room of melk (ik heb room gebruikt omdat ik dat lekkerder vind)
1/2 eetlepel tomatenpuree (of meer naar smaak)
150 gram champignons, schoongemaakt in dunne plakjes gesneden
3 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle reepjes gesneden
150 gram pittige geraspte kaas
1 theelepel paprikapoeder
scheutje tabasco
scheutje worcestersaus
eventueel wat (cayenne)-peper

Wat onder de ingredienten staat van HAK hoort niet bij mijn ingedienten. Dat is een sluikreclame. Ik vind dit niet kunnen. Hoort dus zeker niet bij mijn recept!


HULPMIDDELEN

Pan voor de macaroni
grote steelplan (liefst anti-aanbak)
ovenschaal

Mac 'n cheese met kipreepjes champignons en kaas

De schaal moet nog even in de oven


Mac 'n cheese: Amerikaanse macaroni met kaas. Heel simpel dus. Ik was aan het surfen op internet en kwam een dergelijk recept tegen. Ik heb er echter zoveel toegevoegd dat het een eigen recept is geworden.
In plaats van gerookte kipfilet kun je ook gewone kipfilet gebruiken. Die moet je echter vooraf bakken. De gerookte kipfilet kan zo in de schaal.
Mijn man vond het heerlijk en gaf aan dat hij dit wel vaker wilde eten.
Lekker gemakkelijk als je een keer weinig tijd hebt. Je kunt de schotel ook hel goed voorbereiden.
Ik had geen gewone elleboogjesmacaroni in huis en heb deze keer een andere pasta gebruikt.
Is natuurlijk net zo lekker.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de macaroni of andere korte pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met zout. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet.

Smelt de boter in de steelpan.
Bak hierin onder voortdurend roeren de uisnippers glazig.
Bak de tomatenpuree even mee.
Roer de bloem in één keer door het uienmengsel. Bak de bloem plm. 2 minuten al roerend mee.
Voeg beetje bij beetje de room of melk toe. Steeds goed blijven roeren zodat geen klontjes ontstaan.

Voeg het grootste deel van de kaas toe (hou wat apart voor de bovenlaag).
Roer zo lang in de saus tot alle kaas is gesmolten. Voeg eventueel nog wat melk toe als de saus te dik is.

Voeg nu de kipreepjes, champignons en lenteuitjes toe.
Maak op smaak met paprikapoeder, tabasco, worcestersaus en (cayenne)-peper.

Roer de saus door de beetgaar gekookte en goed uitgelekte macaroni.
Proef nog een keer of je de macaroni goed genoeg gekruid vindt.

Doe de macaroni in de ovenschaal
Strooi het restant kaas erover en bak de macaroni plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertips

Lekker met een groene salade.
Je kunt deze schotel natuurlijk varieren met bijvoorbeeld gedroogde tomaatjes toe te voegen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top