Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaneelsuikercake

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 16 personen

225 gram zachte boter
200 gram suiker
mespunt zout
4 eieren (M)
325 gram bloem
5 gram bakpoeder
3 eetlepels melk
Vulling:
60 gram suiker
1 eetlepel kaneelpoeder


HULPMIDDELEN

Cakevorm plm. 24 cm.
zeef
mixer of keukenmachine


Een heerlijke koek met een duidelijk aanwezige kaneelsmaak. Dus voor kaneelliefhebbers.
De bovenlaag van suiker en kaneel zorgt ervoor dat de cake een knapperig laagje houdt.
De cake is na 2 dagen op zijn/haar best. Dan zijn de smaken goed doorgetrokken.

Het recept vond ik op een Duitse internetpagina.
Ik noem het een cake, maar de hoeveelheden van de ingrediënten zijn anders dan de cakes die ik normaal bak.
Maar het resultaat is heerlijk!

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onderwarmte.
Bakvorm invetten en met bloem bestrooien.
Boter, suiker, zout cremig mixen.
Eieren één voor één toevoegen en door de boter mixen.
Bloem en bakpoeder mengen, zeven en voorzichtig door de ei/botermassa scheppen.
Melk toevoegen voorizichtig door het deeg scheppen.

Suiker en kaneel door elkaar mengen.
 
1/3 deel van het deeg in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm scheppen.
Bestrooien met 1/3 van het suikerkaneelmengsel.
Weer 1/3 van het deeg in de vorm scheppen en hierop weer 1/3 suiker-kaneelmengsel.
Rest deeg hierover verdelen.
Dan de rest van het suiker-kaneelmengsel over de bovenlaag strooien (dit wordt een heerlijk knapperig laagje!)
Cake in het midden van de voorverwarmde oven plm. 60 - 70 minuten bakken.
Prik met bijvoorbeeld een satéprikker in de cake na afloop van de baktijd om te kijken of de cake gaar is.
Als de prikker er schoon uitkomt kan de cake uit de oven.

Serveertips

De cake is het lekkerst na 2 dagen. Dan zijn de smaken goed doorgetrokken.

Bron

Internet



Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top