Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

SPINAZIE-GEITENKAASOMELET MET HENNEPZAAD EN TUIUNKERS*

Door: harry_bijl

  • Nederlands
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


=2 eetl.Olijfolie.  =  1 rode ui fingesnipperd.
=1 zak spinazie [300 gr]  =  6 eieren.
=100 gram zachte geitenkaas [in stukjes ]
=2 eetl. gepeld hennepzaad.[bakje 150 gr.]
=1/2 bakje tuinkers,geknipt.


Verder heb je nodig


Koekenpan:
Ovenvaste pan
Ovengrill


Door toevoeging van een klein portie zilvervlies-
rijst ca. 200 gr. en een tomatensalade heeft u
een hoofdmaaltijd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit in een Koekenpan  de olie. Fruit de ui
    Voeg de spinazie in 3 porties toe en laat al
    omscheppend slinken en het vocht verdampen
    Klop intussen de eieren los.
2. Schenk het ei over de spinazie. Leg de geitenkaas
    in het ei en bestrooi met het hennepzaad. Leg een
    deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur
    in 8 minuten kaar. Keer de omelet niet maar zet
    de [ ovenvaste ] pan eventueel nog 1 minuut onder
    de hete ovengrill voor een goudbruine bovenkant.
3. Laat de omelet op een bord glijden.Snijd de
    omelet in punten en leg op 4 borden. Bestrooi met
    de tuinkers. Lekker met geroosterd brood en een
    paar cherrytomaatjes.

Bron

©



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top