Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Champignon-entrecote amuse

Door: 100thuis

  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen



200 g entrecote
10 g boter
500 ml droge witte wijn
12 kastanjechampignons
1 citroen, uitgeperst
2 teentjes knoflook, fijngesneden
60 g verse peterselie, fijngesneden
Zeezout



  

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding


    Breng de wijn samen met het citroensap in een pannetje aan de kook. Voeg peterselie, knoflook en wat zeezout toe. Kook het 5 minuten op laag vuur in.
    Verwijder de steeltjes van de champignons en houd alleen de hoedjes over. Leg ze in het pannetje en draai het vuur uit. Laat dit 2 uur afkoelen.
    Verwarm de boter in een pan. Dep het vlees droog en leg de entrecote in de hete boter. Bak hem per zijde 4 minuten. Keer het vlees regelmatig om en haal het uit de pan. Verpak het in aluminiumfolie en laat dit opnieuw afkoelen.
    Haal de champignons uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Leg er een op elke lepel, met de opening naar boven. Maak een roosje van een plakje entrecote en leg dit erin. Versier met blaadjes peterselie.
     

Bron

Keurslager



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 100thuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top