Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cassoulet

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 schaal varkens chipolata worstjes
300 gr kippen drumsticks
Olijfolie
4 uien in ringen of fijngesneden
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
1 blik tomatenblokjes
1 grote pot witte bonen in tomatensaus
1 flesje rode huiswijn AH
Peper / zout



Een Frans eenpansgerecht met kip, worstjes, bonen en een stukje brood. Perfect in de wintermaanden!

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met peper en zout, en braad deze eventjes aan. Voeg de worstjes de Provençaalse kruiden en een scheutje rode wijn toe. Laat het vlees garen met deksel op de pan. Indien gaar, houdt het vlees op een bord en warm. Fruit de uien in het bakvet, voeg bonen en tomaat toe. Voeg rode wijn toe, en breng op temperatuur.Voeg vlees weer toe, laat poosje pruttelen tot alle weer goed op temperatuur is.
Maak af met peper en zout op smaak

Serveertips

Serveer met stokbrood en een groene salade.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BrittLeeman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top