Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ge­gra­ti­neer­de mos­se­len

Door: hans3333

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kg panklare mosselen

2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
125 g zachte boter
1 theelepel citroensap
2 eetlepels selderij (fijngehakt)
2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
100 g abdijkaas (bijv. Père Joseph)
125 ml crème fraîche
1 theelepel mosterd
1 theelepel gedroogde dragon



Gevonden in kook mapje in oude verhuisdoos , heerlijk dat ik die map weer terug heb

Ontdek meer:

Bereidingswijze


    Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten weggooien. In pan olie, knoflook en mosselen mengen. Mosselen afgedekt 6-8 min. koken, tot alle mosselen openstaan. Regelmatig omschudden. Dicht gebleven mosselen verwijderen. In kom boter, citroensap, selderij en bieslook tot kruidenboter mengen. Boven andere kom abdijkaas grof raspen. Crème fraîche, mosterd en dragon erdoor roeren. Beide mengsels op smaak brengen met zout en peper. Mosselen in vergiet goed laten uitlekken. Elke mossel losmaken en een schelphelft afbreken. Mosselen in schelp op bakplaat leggen. Selderijboter over helft van mosselen verdelen. Kaas-roommengsel over rest van mosselen verdelen.
    Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven mosselen 8-10 min. gratineren. Mosselen op schaal leggen en warm serveren.

Serveertip

Père Joseph, is een heerlijke kaas, met bv een beetje  sellerie zout erover heen, samen met een portie ossenworst en een westmalle , een heerlijk apperatief .

Bron

Allerhande 2003



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top