Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde zoete aardappel met citroenroom

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

3 kleine zoete aardappelen, ca. 750 g
2 el veganistische Parmezaanse kaas, geraspt
een flink snufje chilivlokken
1 el lente-ui, in dunne ringetjes
150 ml zuivelvrije zure room
fijngeraspte schil van 1 biologische citroen
1 el verse tijm, gehakt
1 el verse platte peterselie, gehakt
versgemalen zwarte peper
zeezoutvlokken
4 el broodkruim
olijfolie, om te besprenkelen



Dit is een heerlijk recept uit Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 C. Leg zoete aardappelen in hun geheel op een bakplaat en bak ongeveer 40 minuten in de oven tot ze heel zacht zijn. Halveer warme aardappelen in de lengte. Schep het merendeel van het aardappelkruim voorzichtig uit de schil, maar laat een dikke laag kruim tegen de schil zitten. Zorg ervoor dat de schil niet scheurt.
2. Doe het aardappelkruim in een kom en meng Parmezaanse kaas, chilivlokken, lente-ui, 2 eetlepels zure room, helft van geraspte citroenschil en alle kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
3. Schep de vulling terug in de aardappelschillen en zet ze op de bakplaat. De schillen lijken misschien zacht, maar ze worden vanzelf weer krokant in de oven. Strooi het broodkruim erover en besprenkel met olijfolie.
4. Bak gevulde aardappelen 10 minuten in de oven tot het broodkruim goudbruin is en de vulling goed warm.
5. Meng ondertussen rest van zure room met rest van geraspte citroenschil. Serveer de gevulde aardappelen met zure room.

Bron

Smult 6, kookboek Vegan



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top