Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

Door: Tilly64

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 5 personen



1 klein Venkelknol, fijn gesneden
1 Prei, in ringetjes gesneden
3 stengels Bleekselderij, in halve maantjes
4 tenen Knoflook, klein gesneden
1 stukje Gember, klein gesneden
1 vers rood Pepetje, klein gesneden
1 theelepel Harissa
2 à 2,5 dl witte Wijn
1 liter Water
3 Visbouillonblokjes
1 blikje Tomaten stukjes met of zonder kruiden of 3-4 verse Tomaten, in stukjes gesneden
1 eetlepel gedroogde Tijm of 1 bosje verse
+/- 300 gram Wit Vis (bv Pangafilet), in stukjes bestrooid met 'n beetje Koreander, Oregano, Rozemarijn, Viskruiden (JUMBO) en gemengd met een scheutje Olijfolie
+/- 300 gram Gamba's
+/- 300 gram Kokkels, Vongole of Mosselen

 


Vissoep
Vissoep

Etiket van de gebruikte witte wijn (ALDI)

Vissoep

Etiket van de gebruikte witte wijn (ALDI)

Vissoep

Deze vissoep kwam ik tegen op internet uit 'n Jamie Magazine. Hij is gemaakt met verschillende zeedieren. Ik heb wel wat meer kruiden gebruikt dan dat erin zijn recept stonden maar dat is meestal zo. Deze soep is goed gevuld, lekker en simpel te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook het water en maak bouillon van de visbouillonblokjes. Verwarm een beetje olijfolie in een soepketel en als deze heet is kan de harissa erbij samen met de fijn gesneden knoflook, gember en pepertje. Als deze kleur begint te krijgen kan de venkel, prei en bleekselderij erbij. Als deze zacht begint te worden voeg je de visbouillon erbij met de witte wijn. Breng aan de kook en gaar de groente. Voeg dan de tomaten, tijm en vis met kruiden toe. Wordt de vis ondoorzichtig (wit van kleur) kunnen de garnalen en kokkels of andere schelpdieren erbij. Laat de soep zo'n 2 minuutjes pruttelen tot dat de garnalen gaar zijn en de kokkels of andere schelpdieren open zijn. De soep kan nu geserveerd worden. Smakelijk eten!!!!

Bron

?



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top