Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tropical spoom

Door: Lideke1

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 l. Tropical siroop
1 fles mousserende witte wijn.
schijfje sinaasappel
 


Verder heb je nodig


Grote diepvriesdoos
vriezer (of ijsmachine)
champagne glazen


Er staan al verschillende spooms op smulweb, maar ik wil u deze niet onthouden. Deze spoom is een traditie met Kerstmis bij ons en smaakt heerlijk fris. Ik serveer deze tussen het laatste voorgerecht en de hoofdmaaltijd in.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng 1 liter tropical siroop met 2 liter water. Doe dit mengsel in een grote diepvriesdoos.
Zet de doos onafgesloten in de diepvries gedurende 5 uur. Roer ieder uur het mengsel in de diepvriesdoos om. Hierdoor ontstaan ijskristalletjes.

Wanneer u de spoom opdient doet u in ieder champagneglas een schep ijskristalletjes en schenk daar bovenop de mousserende witte wijn.
Als laatste steekt u een schijfje sinaasappel op de rand van het glas.
 

Serveertip

Wanneer u in het bezit bent van een ijsmachine kunt u het ijs ook in de ijsmachine maken. Hierdoor wordt de bereidingstijd aanzienlijk korter.

Voor kinderen kunt u de witte wijn vervangen door koolzuurhoudend mineraal water.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lideke1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top